Freelance SEA Specialist

Als Freelance SEA Specialist help ik ondernemingen aan zoveel mogelijk bezoekers, leads en/of verkopen via het vooropgestelde marketingbudget via Bing en Google Ads.

Google Ads Icon
Home - Freelance SEA Specialist
Google Ads Specialist

Wat doe ik als Freelance SEA specialist met Google Ads?

Search Engine Advertising, of adverteren via Google Ads of andere zoekmachines, is anno 2023 nog steeds een zéér efficiënt middel in België om snel nieuwe klanten te bereiken, leads binnen te halen of verkopen te realiseren voor je onderneming.

Als Freelance SEA Specialist en Google Ads Certified Partner hielp ik sinds 2016 tal van ondernemingen met hun advertentiebudget in te zetten om zoveel mogelijk leads en/of verkopen te realiseren.

Google Ads uitbesteden

Hoe ga ik te werk als Freelance SEA Specialist?

Met mijn jarenlange kennis en ervaring van Google ads, kan ik je helpen om het maximale uit Google ads te halen en de prestaties van je advertentiecampagnes te verbeteren.

Dit is hoe ik te werk ga als SEA Expert:

Analyse en bepalen van strategie

Na de markt-, zoekwoord- en concurrentieanalyse gaan we een strategie bepalen omtrent de gekozen zoekwoorden en advertentietypes die we best opzetten.

Google advertentiecampagnes opzetten

Als tweede stap gaan we de vooropgestelde advertentiegroepen maken, schrijven we de advertentieteksten voor de gekozen advertentietypes, bepalen we het budget en wie we willen targeten en lanceren we de campagnes.

Optimalisatie van advertenties

Nadat de campagne is gelanceerd is het belangrijk om nauwkeurig én voortdurend te optimaliseren, bepaalde woorden uit te sluiten en biedingen aan te passen.

Onderhoud en evaluatie

Na een 2 á 3-tal maanden zouden we een échte advertentiemachine moeten gemaakt hebben. Op regelmatige basis optimaliseren en onderhouden we deze campagnes en rapporteer ik de behaalde resultaten.

Search Engine Advertising Icon
Freelance SEA Specialist
Kostprijs Google Ads

Wat kost Google Ads uitbesteden aan een SEA expert?

De prijzen van een Google Ads specialist lopen vrij uiteen en worden vaak berekend op basis van ervaring, kennis en/of de behaalde resultaten.

Opteer je om samen te werken met mij als Freelance SEA Specialist, dan zal je veel tijd én leergeld besparen en zal ik je advertentiebudget vaak snel terugverdienen. Bovendien zit je bij mij nooit vast aan bindende contracten.

Een Google ads specialist zorgt altijd voor een positieve Return on Investment.

Overweeg je om te adverteren via Google ads? Dan kan samenwerken met een Google Ads Specialist een slimme zet zijn.

Door mijn jarenlange ervaring in verschillende markten ben ik gespecialiseerd in het opzetten en beheren van succesvolle Google Ads campagnes om je te helpen met zo weinig mogelijk budget een positieve Return on Investment (ROI) te behalen.

TIP: Wens je samen te werken met een SEA Specialist? Vraag dan zeker naar ervaring, bewezen werk én hun Google certificaten.

Google Ads Audit

Vraag je SEA Audit

Beheer jij zelf je Google Ads campagnes en ontvang je graag een SEA Audit met een gedetailleerd rapport met aanbevelingen om je advertentiecampagnes te verbeteren?

Samen ontdekken we hoe we uw Google ads campagnes kunnen verbeteren door mijn SEA Audit. Daarna krijg je een gedetailleerd rapport met mijn bevindingen en aanbevelingen die je zelf kan inzetten of mij kan laten aanpassen en opvolgen in je Google ads account.

Je SEA (Google Ads) succesvol uitbesteden?

Wil jij je Google ads uitbesteden aan een Freelance SEA Expert met jarenlange ervaring in Search Engine Advertising?

Werk dan samen met mij als jou persoonlijke Certified Google Ads specialist.

Een goede Search Engine Advertising expert inhuren is een investering die je op relatief korte termijn altijd zal terugwinnen.

FAQs

Enkele ‘Frequently asked questions’ over Search Engine Advertising

SEA FAQ's

Search Engine Advertising (SEA) is een vorm van online adverteren waarbij adverteerders betaalde advertenties plaatsen in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Google Ads is het advertentieplatform van Google waarop adverteerders SEA campagnes kunnen opzetten en beheren. Het verschil tussen SEA en Google Ads is dus dat SEA een bredere term is voor alle vormen van adverteren in zoekmachines, terwijl Google Ads specifiek verwijst naar het advertentieplatform van Google.

De kosten van adverteren via Google Ads hangen af van verschillende factoren, zoals de gekozen zoekwoorden, de concurrentie, de kwaliteitsscore van de advertenties en het budget dat je instelt. Google werkt met een veilingmodel waarbij adverteerders bieden op zoekwoorden en betaalt alleen wanneer iemand op de advertentie klikt (Cost per Click of CPC). De kosten per klik kunnen variëren van enkele eurocenten tot tientallen euro’s, afhankelijk van de concurrentie op de zoekwoorden en de kwaliteit van de advertenties.

Om het succes van je Google Ads campagne te meten, kun je verschillende KPI’s (Key Performance Indicators) in de gaten houden, zoals Click Through Rate (CTR), Conversieratio, Cost per Acquisition (CPA) en Return on Ad Spend (ROAS). Deze KPI’s geven inzicht in hoeveel clicks en conversies je campagne heeft gegenereerd en hoe effectief je advertenties zijn in het behalen van de doelstellingen van je campagne. Door regelmatig de resultaten te analyseren en te optimaliseren, kun je het succes van je Google Ads campagne verbeteren.

Dit hangt af van factoren zoals doelstellingen, concurrentie en de gekozen zoekwoorden.

Google Ads heeft zelf een tool die je kan gebruiken om je budget te helpen bepalen en welke resultaten je ongeveer kan verwachten met dat gekozen budget.

Het is ook belangrijk om te berekenen hoeveel een lead/verkoop jou opbrengt en wat een lead/verkoop via Google ads dus maximaal mag kosten.