Linkbuilding Expert

Als Freelance Linkbuilding Expert help ik ondernemingen hun online aanwezigheid te verbeteren en hoger te scoren in zoekmachines door middel van doeltreffende linkbuilding strategieën.

SEO Link Building Icon
Home - Linkbuilding Expert
Link Building voor SEO

Linkbuilding Expert voor SEO

Linkbuilding is nog steeds een cruciaal onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en zal énorm bijdragen aan het verbeteren van de online zichtbaarheid en vindbaarheid van uw website.

Door middel van linkbuilding bouwt u kwalitatieve links op van andere websites die naar uw website verwijzen, waardoor zoekmachines uw website als relevanter en waardevoller beschouwen. Dit leidt tot een hogere ranking in de zoekresultaten, meer websiteverkeer en uiteindelijk meer leads en conversies.

Wil jij je website hoger laten scoren in Google? Dan is een goede linkbuilding strategie van relevante, autoritaire websites een niet te missen onderdeel. als Freelance Linkbuilding Expert bied ik op maat gemaakte linkbuilding strategieën en oplossingen.

Belang van link building

Waarom is linkbuilding belangrijk voor SEO?

Linkbuilding is één van de belangrijkste onderdelen van SEO, en is dus een cruciaal onderdeel om je website hoger te krijgen in zoekmachines.

Meer nog, linkbuilding in combinatie met een goede paginasnelheid, zou volgens John Mueller van Google voor +/- 70% van alle SEO-efforts tellen.

Door middel van linkbuilding bouwt u een netwerk van kwalitatieve links op van andere websites naar uw website. Dit zorgt voor een hogere autoriteit en relevantie van uw website in de ogen van zoekmachines. Als gevolg hiervan wordt uw website hoger gerankt in de zoekresultaten, waardoor u meer organisch (niet-betalend) verkeer naar uw website krijgt.

SEO Link Building Icon
Duurtijd & Kostprijs

Linkbuilding: Kostprijs en Duurtijd

We weten al dat linkbuilding een grote invloed heeft om hoger te ranken in zoekmachines. Maar hoe lang duurt linkbuilding en wat is de kostprijs?

De duurtijd van linkbuilding hangt af van verschillende factoren, zoals de huidige staat van jouw backlinks, de concurrentie in jouw branche en de hoeveelheid tijd en middelen die je wilt investeren in linkbuilding. Gemiddeld zal het enkele weken tot enkele maanden duren voor je resultaten ziet.

Wat de kostprijs betreft is het belangrijk te weten dat linkbuilding een langetermijnstrategie is, en dat links van relevante en autoritaire websites moeten komen. Naargelang de markt waar je je in bevindt zal dit dus verschillen in prijs door de moeilijkheidsgraad.

Bovendien kan je er ook voor kiezen een éénmalige strategie met actieplan te laten opmaken die je dan zelf kan (laten) uitvoeren, die vaak goedkoper uitkomt.

Uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden aan een Freelance Linkbuilding Expert

Ben je op zoek naar manieren om je website te laten groeien en hoger te laten scoren in zoekmachines? Dan is linkbuilding een strategie die je ongetwijfeld zal helpen, zoveel is duidelijk.

Linkbuilding kan echter een tijdrovende en uitdagende taak zijn, daarom overwegen veel bedrijven en ondernemers om linkbuilding uit te besteden aan een linkbuilding expert.

Als Freelance Linkbuilding Expert kan ik je helpen om hoogwaardige backlinks te verkrijgen van relevante en autoritaire websites volgens de richtlijnen van Google. Anderszijds kan je opteren om een linkbuilding strategie te laten opmaken door mij, die je daarna zelf kan gebruiken.

Benjamin Samaey Freelance Performance Marketeer

Samenwerken met een Freelance Link Building Expert?

Samenwerken met een Freelance SEO Specialist met een grondige kennis van zaken omtrent linkbuilding en de Google richtlijnen?

Laten we een goede linkbuilding strategie opzetten voor jouw website, om zo je online zichtbaarheid te vergroten en je website hoger in de zoekresultaten te krijgen.

FAQs

Enkele veelgestelde vragen over “Link Building”

Link Building FAQ's

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) omdat het helpt bij het verbeteren van de autoriteit en het verkeer naar uw website.

Wanneer andere websites naar uw site linken, zien zoekmachines dit als een teken van vertrouwen en autoriteit in uw inhoud, en daarom zullen ze uw website hoger rangschikken in de zoekresultaten.

 

Linkbuilding helpt ook bij het aantrekken van meer verkeer naar uw site, omdat de links die naar uw site verwijzen, potentiële klanten kunnen aantrekken die anders misschien niet op uw site terechtkomen.

Er zijn verschillende linkbuilding strategieën, ik geef je er alvast drie mee:

 

Gastbloggen: dit houdt in dat u artikelen schrijft voor andere websites in ruil voor een link naar uw site.

Linkruil: dit houdt in dat u links ruilt met andere websites in uw niche.
Broken link building: hierbij zoekt u naar gebroken links op andere websites en biedt u aan om deze te vervangen door een link naar uw site.
Infographics: door het maken van visueel aantrekkelijke infographics kunt u andere sites verleiden om naar uw site te linken.

Sociale media: het delen van inhoud op sociale media kan resulteren in natuurlijke links naar uw site.

De tijd die nodig is om resultaten te zien van linkbuilding kan variëren. In het algemeen kan het enkele weken tot maanden duren voordat zoekmachines de nieuwe links naar jouw website indexeren en je ziet een verbetering in jouw rankings. Het kan ook afhangen van factoren zoals de kwaliteit van de links, de concurrentie in jouw branche en de algehele SEO-prestaties van jouw website.

De kosten voor linkbuilding diensten kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid en kwaliteit van de links die worden verkregen, de moeilijkheid van het verkrijgen van links in jouw branche en de ervaring en reputatie van het linkbuilding bedrijf.

 

Over het algemeen kan linkbuilding variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s, afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project.

 

Je kan ook opteren voor een éénmalige linkbuilding strategie/actieplan om daarna zelf de linkbuilding te gaan doen.

Ja, er kunnen slechte backlinks zijn.

 

Een slechte backlink is een link van een website die van lage kwaliteit is of niet relevant is voor jouw doelgroep of branche. Deze links kunnen jouw website schaden door de reputatie of autoriteit van jouw website te verminderen. Bijvoorbeeld, als jouw website backlinks heeft van spammy of onbetrouwbare websites, kan dit een negatief effect hebben op jouw zoekmachine rankings.

Toxic backlinks zijn backlinks van websites die door zoekmachines als spammy of onbetrouwbaar worden beschouwd. Deze links kunnen jouw website schaden en leiden tot een lagere ranking in zoekmachines. Toxic backlinks kunnen afkomstig zijn van websites die betrokken zijn bij blackhat SEO-technieken, zoals linkfarms of private blognetwerken. Deze links zijn vaak moeilijk te identificeren en kunnen leiden tot een Google Penalty voor jouw website. Het is belangrijk om regelmatig jouw backlinkprofiel te controleren om eventuele toxic backlinks te identificeren en deze te verwijderen of te ontwijken.

Neen, absoluut niet.

 

Mensen en ondernemingen die backlinks verkopen zullen vrijwel 90% van de keren slechte, spammy backlinks zijn, waar iedereen backlinks koopt. Omdat iedereen dit doet, zijn de links van zo goed als geen waarde meer van je website. Meer zelfs, het kan je website slecht beïnvloeden.

 

Google beschouwd het kopen van backlinks overigens als schending van haar richtlijnen. Als men ontdekt dat backlinks gekocht zijn, zal dit bijna altijd resulteren in een straf, en dus een daling van je website in zoekmachines.