Performance Marketeer

Als Performance Marketeer zorg ik voor meer rendement d.m.v. SEO, SEA & Web Development. Ik verzorg je digitale marketing van A tot Z en concentreer mij om je omzet en online aanwezigheid te verbeteren, die zal zorgen voor meer rendement.

Performance Marketing icon
Home - Performance Marketeer
Performance Marketing

Wat doe ik als Performance Marketeer?

Hoewel mijn focus als Freelance Performance Marketeer ligt op Web Development, SEO en SEA, beschik ik over de nodige kennis en vaardigheden om de Digitale Marketing voor ondernemingen te verzorgen van A tot Z.

Enkele van mijn taken als digital performance marketeer omvatten bijvoorbeeld: het opzetten van Google ads campagnes, opbouwen en beheren van websites en deze optimaliseren voor zoekmachines, SEO copywriting, opmaken van E-mailcampagnes en helpen beheren van sociale kanalen.

Voordelen van Freelance

Voordelen om samen te werken met een Freelance Performance Marketeer

Dankzij freelance marketing consultants kan je snel de geschikte know-how in huis halen op het moment dat je dit nodig hebt, specifiek per project.

Samenwerken met een performance marketeer heeft verschillende voordelen. Naast een resultaat-gedreven mindset, biedt het expertise en ervaring, kostenbesparing, flexibiliteit, specialisatie, nieuwe perspectieven en de mogelijkheid om je te focussen op kernactiviteiten.

Het inhuren van een Freelance Performance Marketeer of Digitale Marketeer, het zij op korte of lange termijn, is dus vaak een slimme keuze voor bedrijven die hun marketing willen optimaliseren en meer rendement willen behalen.

International Freelance Performance Marketeer Belgium
Performance Marketing icon
Marketing Consultant

Freelance Marketing Consultant

Als Performance Marketeer en Marketing Consultant kan ik jouw bedrijf helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van effectieve marketingstrategieën.

Met mijn brede expertise en ervaring in diverse markten, zorg ik ervoor dat jouw marketing scherper wordt en jouw omzet vergroot. Ook kan ik als marketing consultant advies geven aan jou of je marketingteam en voer ik Marketing audits uit, waarbij ik een grondige analyse maak en een actieplan opstel om de prestaties te verbeteren.

Kennis en expertise

Mijn takenlijst als Performance Marketeer

Benjamin Samaey Freelance Performance Marketeer

Op zoek naar een Freelance Performance Marketeer met ervaring?

Benieuwd wat ik als Freelance Performance Marketeer of Marketing Consultant kan betekenen binnen jouw onderneming?

Contacteer me dan vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek.

FAQs

Enkele veelgestelde vragen over “Performance Marketing”

Performance Marketing FAQ"s

Een performance marketeer is verantwoordelijk voor het creëren, uitvoeren en beheren van marketingcampagnes die gericht zijn op het behalen van meetbare resultaten.

Enkele van deze resultaten kunnen zijn: conversies, klikken, bezoekers, leads en verkoop.

 

Vaak gaat dit om Search Engine Optimization en Search Engine Advertising, maar ook e-mailmarketing, social media marketing en affiliate marketing kunnen tot het takenpakket horen. Vanzelfspreken valt het analyseren en nauwkeurig meten van alle marketing-efforts tot het takenpakket van de Performance Marketeer.

 

 

Traditionele marketing is meestal gericht op het opbouwen van naamsbekendheid en het creëren van een merkimago, terwijl performance marketing gericht is op het behalen van meetbare resultaten, zoals conversies en verkoop. Traditionele marketing is vaak minder meetbaar en heeft een minder directe invloed op de ROI dan performance marketing.

Een performance marketeer meet het succes van een campagne door het analyseren van de gegevens, zoals conversies, klikken, leads en verkoop. Dit omvat het gebruik van tools zoals Google Analytics, in combinatie met Google Tag Manager, en andere software om de prestaties van verschillende marketingkanalen te volgen en te meten of deze bijdragen aan de ROI.

Indien je op relatief korte termijn meetbare resultaten wilt behalen, zal een result-driven Performance Marketeer in huis halen altijd een goed idee zijn.