Zoekwoorden onderzoek

Ben je serieus over het verbeteren van uw online aanwezigheid? Dan is een goed zoekwoorden onderzoek de basis van alles én van essentieel belang. Laat daarom een Keyword research uitvoeren door een SEO specialist.

Keyword Analyse icoon
Home - Zoekwoorden Onderzoek
Keyword Analyse

Wat is een zoekwoorden onderzoek?

Een zoekwoorden onderzoek is het proces waarbij je zoekwoorden identificeert die uw potentiële klanten gebruiken bij het zoeken naar uw producten of diensten op zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo, YouTube en andere.

Het doel van een zoekwoorden analyse is om te begrijpen hoe uw doelgroep zoekt en welke zoekwoorden er worden gebruikt. Door deze informatie te verzamelen, kan de content op uw website en andere kanalen worden geoptimaliseerd voor zoekmachines. Hierdoor verbeteren we uw online zichtbaarheid en realiseren we meer organisch verkeer.

TIP: Een keyword analyse is dé belangrijkste eerste stap bij het maken van een nieuwe website.

Uiterst belangrijk

Waarom is een Zoekwoorden Onderzoek belangrijk?

Een zoekwoorden onderzoek is belangrijk omdat het de basis vormt voor uw online aanwezigheid. Door te begrijpen welke zoekwoorden uw doelgroep gebruikt, kunt u:

  • Uw content optimaliseren voor zoekmachines
  • Betere organische zoekresultaten behalen
  • Meer verkeer naar uw website aantrekken
  • Meer leads en conversies genereren

Kortom, een keyword analyse is essentieel om uw online marketingstrategie te verbeteren en uw bedrijf te laten groeien.

keyword google colors
Zoekwoorden onderzoek
Google Ads Zoekwoorden onderzoek
Analyse laten uitvoeren

Zoekwoorden onderzoek laten uitvoeren

Geen tijd of kennis om een deftig zoekwoorden onderzoek te laten uitvoeren? Laat het dan uitbesteden aan een SEO specialist.

Waarom een zoekwoorden analyse laten uitbesteden?

Als Performance Marketeer en SEO Specialist heb ik jarenlange kennis en verschillende tools om snel en efficiënt een grondige zoekwoorden analyse op te maken.

Voor het opmaken van deze analysis maak ik zelf o.a. gebruik van Google Keyword Planner, Ahrefs, Google Trends en Ubersuggest, en lever deze zoekwoorden onderzoeken aan á la carte.

Proces & Aanlevering

Zoekwoorden onderzoek: Proces en aanlevering

Een zoekwoorden analyse kan op drie manieren aangeleverd worden:

Basis Keyword Research

Deze analyse omvat een export van de belangrijkste zoektermen, en geeft inzicht in de zoektermen die potentiële klanten zoeken.

Uitgebreide Keyword Research

Bij de uitgebreide keyword analyse worden de zoekwoorden aangeleverd volgens categorie en zoekintentie.

Full Service Keyword Research + Tips & inzichten

Een full service keyword analyse omvat de meest uitgebreide zoekwoordanalyse met tips en inzichten. Alles wordt aangeleverd volgens categorie en inzichten. Je krijgt een overzicht van de trends, FAQ's en ideeën om content te schrijven en topical authority uit te bouwen.

Benjamin Samaey Freelance Performance Marketeer

Laat uw Keyword Analyse uitvoeren door een SEO Expert

Klaar om aan de slag te gaan met uw zoekwoorden onderzoek?

Neem vandaag nog contact met mij op en laat een overzichtelijk zoekwoorden onderzoek aanleveren om uw organisch verkeer te maximaliseren.

FAQs

Enkele veelgestelde vragen over “Keyword Analyse”

Zoekwoorden onderzoek FAQ"s

Er zijn verschillende tools beschikbaar voor zoekwoordenonderzoek, waaronder Google Keyword Planner, Ahrefs, SEMrush, Moz Keyword Explorer, Ubersuggest en nog tal van andere. Het is belangrijk om een tool te kiezen die het beste past bij uw behoeften en budget, en die de juiste informatie biedt over zoekvolume, concurrentie en relevante zoekwoorden.

 

Zelf gebruik ik een combinatie van Google Keyword Planner, Google Trends, Ubersuggest en Ahrefs.

Het vinden van de beste zoekwoorden begint met het begrijpen van uw doelgroep en het identificeren van de zoekwoorden en zinnen die zij gebruiken om uw producten of diensten te vinden.

 

Gebruik een combinatie van tools voor zoekwoordenonderzoek en analyseer uw concurrenten om te zien welke zoekwoorden zij gebruiken en welke mogelijk minder concurrentie hebben. TIP: Het is niet altijd aangeraden om voor de zoekwoorden met het meeste zoekvolume te gaan en/of zoekwoorden met ‘commerciële intentie’

Absoluut. Het uitbesteden van een zoekwoorden onderzoek aan een specialist kan zeker de moeite waard zijn, vooral als u niet bekend bent met het proces of als u niet de juiste tools of middelen hebt om het zelf uit te voeren.

 

Als Performance Marketeer  kan ik je helpen bij het identificeren van de beste zoekwoorden voor uw bedrijf en doelgroep, en kan ik je begeleiden bij het gebruik van deze zoekwoorden in uw content en marketingstrategie.