Freelance SEO

Ik ben een Freelance SEO Specialist & SEO Consultant uit Waregem, West-Vlaanderen. Sinds 2016 help ik éénmanszaken, KMO’s en multinationals hoger te scoren in Google en aan een betere online zichtbaarheid.

Freelance SEO Specialist
Home - Freelance SEO
SEO Expert

Freelance SEO Specialist en Consultant

Als Freelance SEO help ik klanten om hun online zichtbaarheid te vergroten en hun zoekverkeer te verhogen door te werken aan OFF-Page SEO, ON-Page SEO en Technical SEO.

Mijn werk omvat o.a. het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek, het optimaliseren van content, verbeteren van de website-architectuur en het opzetten van kwalitatieve linkbuilding-campagnes. Door deze activiteiten zullen mijn klanten hoger in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines verschijnen, wat zorgt voor hogere conversieratio’s en hogere omzet.

SEO Werkwijze

Wat doe ik en hoe werk ik als Freelance SEO?

Een SEO specialist staat voor ‘Search Engine Optimization specialist’. In het Nederlands wil dit zeggen: Zoekmachine Optimalisatie Specialist.

Concreet help ik je als SEO specialist de website van je onderneming of webshop en bijhorende producten beter vindbaar te maken in zoekmachines zoals Google en Bing, waardoor je op termijn meer leads zal verkrijgen of verkopen zal verwezenlijken.

Markt-, Concurrentie- en Zoekwoordanalyse

Als Freelance SEO specialist onderzoek ik eerst waar de behoefte ligt van de klant, maar kijk ik ook waar er vraag naar is én hoe de concurrenten hun strategie aanpakken.

Opmaken van een SEO Actieplan

Door deze SEO Analyse hebben we een inzicht welke zoekwoorden je potentiële klanten zoeken en op welke zoekwoorden we kunnen inzetten om zoveel mogelijk leads of verkopen te genereren.

SEO Copywriting

Na de analyse & het actieplan, gaan we over tot SEO copywriting, het maken van de website en het aanpakken van de ON-Page, OFF-Page en Technical SEO. (nog aanpassen volgorde)

Search Engine Optimization with Google Search Console
Freelance SEO Specialist
SEO Prijzen

Wat kost een Freelance SEO Specialist?

Als Freelance SEO Specialist werk ik zoals de meeste SEO Experts volgens uurtarief.

Bij grotere ondernemingen met veel webpagina’s zal dit langer werk, en dus duurder zijn, dan bij een kleinere website. Hoewel, bij grotere projecten wordt vaak een opvolgingsplan gemaakt met een vast tarief.

Zoekmachine optimalisatie, dat is opvolgen en bijsturen.

Let op als iemand je in een korte tijd positie 1 beloofd in Google, Bing, Yahoo, … Of welke zoekmachine dan ook.

Websites optimaliseren voor zoekmachines, dat is bijsturen en opvolgen. Er is géén magische werkwijze om die eerste positie te halen, enkel best-practises die je zo goed mogelijk kan hanteren.

TIP: Wens je samen te werken met een SEO Expert? Vraag dan zeker naar ervaring, bewezen werk én hun Google certificaten.

Grondige Analyse

SEO Analyse

Indien je liever een SEO Analyse met bijhorend actieplan laat opmaken door mij om dit vervolgens door te geven aan je team van marketeer, of jezelf, kan dat uiteraard ook.

Bij interesse mag je mij altijd een mailtje sturen om een SEO Analyse op te maken met een bijhorend actieplan.

Freelance SEO Specialist Google Partner

Search Engine Optimization specialist inhuren?

Heb jij een website of webshop die voor onvoldoende aanvragen of verkopen zorgt en wilt u een betere online zichtbaarheid, meer verkopen realiseren en/of meer aanvragen krijgen voor je producten of diensten?

Huur mij dan in als Search Engine Optimization specialist.

Een goede Search Engine Optimization expert inhuren is een investering die je op lange termijn altijd zal terugwinnen, daarvoor steek ik mijn handen in het vuur.

FAQs

Veelgestelde vragen over Search Engine Optimisation

SEO FAQ's

Over het algemeen kan het enkele dagen, weken tot enkele maanden duren voordat resultaten zichtbaar zijn. Ook dit hangt weer af van factoren zoals hoe sterk de concurrentie is omtrent bepaalde zoekwoorden en de omvang van je eigen website.

Backlinks zijn nog steeds een belangrijke factor in SEO, omdat ze de autoriteit en relevantie van een website aangeven. Het is echter belangrijk om alleen kwalitatieve en relevante backlinks te verkrijgen, omdat spammy backlinks juist schadelijk kunnen zijn voor de zoekpositie.

  • Kwalitatieve backlinks (niet gekocht en van relevante websites)
  • Site Speed
  • Content volgens Google E-E-A-T (zeker sinds 2023)

De tarieven van een SEO-specialist variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ervaring (in jaren en soorten klanten) van de specialist, de omvang van het project en de locatie van de specialist. In België liggen de uurtarieven van SEO-specialisten over het algemeen tussen €75 en €150 per uur. Vaak werken SEO specialisten ook voor een vaste (opvolging)fee per project.

Betaalde advertenties kunnen sneller resultaten opleveren dan SEO, maar het kan ook duurder zijn en de effectiviteit hangt af van de doelgroep en het zoekwoord.

 

SEO is op de lange termijn een betere keuze, en de beste keuze is om SEO & Google ads te combineren.

 

Wist je overigens dat SEA nauw samenhangt met SEO? Hoe beter de SEO van je website, hoe minder je zal betalen voor je advertenties en hoe beter je advertenties zullen werken.